top of page

 

CURS DE MINDFULNESS

amb Màrcia Cecchini

 

Moment present, moment meravellós

 

PROGRAMA

  • Mindfulness, simplement consciència.

  • Aturant el pilot automàtic.

  • Pràctiques d'atenció a la respiració i al cos.

  • Consciència testimoni. 

  • Evocant estats afectius, gestionant els estats aflictius.

  • Mindfulness i compassió.

  • Mindfulness en les relacions.

  • Mindfulness a la vida quotidiana.

 

HORARI I DATES

Pendents de noves dates!

 

LLOC

  • Masia de les Oliveres

 

“En el moment present, escrivim el passat i posem les guies del futur. Construir un present conscient, moment a moment, és l'única manera de viure en harmonia amb el passat i de no trobar-se perdut en el futur".

Mindfulness és la consciència que desenvolupem al posar atenció d'una forma determinada:  

- Al moment present,

- Intencionadament,

- Sense reaccionar.

L'experiència de mindfulness es revela i s'entrena a través de la pràctica de la meditació.

                                                                                  Jon Kabat-Zinn

 

Per què és tan necessària avui en dia la meditació?

 

La gran envergadura de responsabilitats i el nivell d’exigència que portem (família, feina, llar, estudis, compromisos …) ens obliga a subdividir la nostra atenció, a ser uns experts en la multitasca i en el pilot automàtic per poder arribar a tot. Entrenem una ment superficial, dispersa i fugaç, amb incapacitat de mantenir-se centrada i atenta a una conversa, àpat, passeig, dutxa… Tot ho fem amb presses, programant el moment després, repassant el moment abans i perdent-nos l’únic moment real de vida, que és l’ara.

Tenim dificultats per parar, quan no tenim res a fer ens sentim neguitosos, inquiets i fastiguejats, sensacions de les quals fugim programant més dispersió, que ràpidament ens cansa, ens avorreix i ens deixa d’interessar, ja que no sabem gaudir del moment, hem perdut la capacitat d'assaborir el present. La nostra ment salta d'un cantó a l'altre com ho faria un mico, d’una branca a una altra, però no tenim per què viure així, tenim la capacitat d’estar desperts, conscients i vivint el moment plenament.

De forma natural experimentem experiències meditatives; mirant una posta de sol, una llar de foc, o gaudint d’un moment màgic; això ens fa sentir vius, plens, dóna sentit a les nostres vides. L'objectiu del curs és aprendre a estar presents en la nostra vida, poder traslladar aquestes experiències i plenitud a la nostra quotidianitat. Per això hem de practicar "estar present", atent i connectant amb un mateix i amb els altres.

bottom of page