top of page

 
SADHANA MANTRA
 

Els cants i determinats sons són curatius. En el cant del mantra s'afegeix una dimensió, unes vibracions, unes freqüències determinades que ens permeten equilibrar l'estructura cos-ment, el nostre cos energètic i a gestionar les dissipacions de la ment, facilitant l'experiència joiosa del buit, i el silenci interior, que ens posa en contacte amb la nostra essència més profunda, el Ser o Atman.  

La sadhana mantra és una pràctica espiritual personal basada en la repetició de una seqüència de mantres. La nostra proposta és practicar conjuntament, amb la força del grup i la guia de la mestra dos dissabtes al mes, a l'alzina mare, a la Masia de les Oliveres. 

Cantarem els mantres que es traballen en la línia de l'escola Satyanada i aquesta sadhana es pot complementar amb els Havans que realitzem quatre dissabtes l'any, coincidint amb els equinoccis i solsticis. 


DATES I HORARI
 

Dissabtes alterns, de 8 a 9 del matí

Activitat gratuïta i oberta als alumnes del centre. 

14 i 28 octubre.
11 i 25 novembre
9 i 23 desembre
20 de gener

10 i 24 de febrer
9 i 23 març
13 i 27 abril
18 i 25 maig
15 i 22 juny

 
LLOC
 

Aura Ioga Sant Fruitós de Bages

Masia de les Oliveres


IMPARTEIX
 

 

Lídia Rosell - Swami Chetanananda Sarawsvati Ma 

Mestra de yoga des de 1976, obre el seu propi centre el 1982 i l'any 2001 obre l'escola de, formació de professors de yoga. Escriptora del llibre "Llibertat Conscient"

 
La vibració que ens equilibra


MANTRA
 

La combinació de sons en qualsevol mantra crea una vibració específica en el cos. El nostre cos també té una dimensió vibratòria. Totes les cèl·lules i els àtoms vibren en harmonia entre ells. En el moment en què aquesta harmonia es trenca a nivell vibratori, es produeix la destrucció del cos i comença a morir. A la mort, les pulsacions del cos s'aturen, l'animació de les cèl·lules cessa i la força vital abandona el cos. Les vibracions són els símptomes manifestos de la força vital. Simbòlicament, aquestes vibracions estan representades en els diversos txakres o centres psíquics.

Llavors, quan fem servir una combinació de mantres o síl·labes de so, estem activant i donant naixement al potencial d'aquestes vibracions que són inherents al cos. Algunes vibracions, com Om, s'usen per entrar en un estat meditatiu profund. L'efecte d'Om internalitza la consciència. Des d'un punt de vista científic, Om augmenta les ones alfa i disminueix les ones beta. Subjectivament, té lloc la internalització de la consciència; ens tornem més centrats, tranquils i pacífics. Quan fem servir una cadena de vibracions, com en el Mahamrityunjaya mantra, aquestes vibracions realineen les pertorbacions en el sistema vibratori. Les afeccions i la malaltia es poden gestionar de manera efectiva amb aquest mantra.

Swami Niranjanananda

bottom of page