top of page

 

MANTRAS

Els cants i determinats sons són curatius. En el cant del mantra s'afegeix una dimensió, unes vibracions, unes freqüències determinades que ens permeten equilibrar l'estructura cos-ment, el nostre cos energètic i a gestionar les dissipacions de la ment.  

La combinació de sons en qualsevol mantra crea una vibració específica en el cos. El nostre cos també té una dimensió vibratòria. Totes les cèl·lules i els àtoms vibren en harmonia entre ells. En el moment en què aquesta harmonia es trenca a nivell vibratori, es produeix la destrucció del cos i comença a morir. A la mort, les pulsacions del cos s'aturen, l'animació de les cèl·lules cessa i la força vital abandona el cos. Les vibracions són els símptomes manifestos de la força vital. Simbòlicament, aquestes vibracions estan representades en els diversos txakres o centres psíquics.

Llavors, quan fem servir una combinació de mantres o síl·labes de so, estem activant i donant naixement al potencial d'aquestes vibracions que són inherents al cos. Algunes vibracions, com Om, s'usen per entrar en un estat meditatiu profund. L'efecte d'Om internalitza la consciència. Des d'un punt de vista científic, Om augmenta les ones alfa i disminueix les ones beta. Subjectivament, té lloc la internalització de la consciència; ens tornem més centrats, tranquils i pacífics. Quan fem servir una cadena de vibracions, com en el Mahamrityunjaya mantra, aquestes vibracions realineen les pertorbacions en el sistema vibratori. Les afeccions i la malaltia es poden gestionar de manera efectiva amb aquest mantra.

Swami Niranjanananda

 
La vibració que ens equilibra

Swami Satyananda proposava la següent sadhana cada matí:

11 cops Mahamrityunjaya Mantra per invocar la salut

11 cops Gayatri Mantra per invocar la saviesa

3 cops els 32 noms de Durga per dissoldre les dificultats. 

Adjuntem els textos d'aquests tres mantras i una sessió de cants seguint aquesta estructura amb Swami Niranjanananda.

bottom of page