IOGA INTEGRAL I HATHA IOGA
 

1/1
 
Integració i harmonia entre el cos, ment i esperit

Una bona pràctica del ioga és eficaç en problemes de mal d'esquena, asma, irregularitats intestinals, migranyes, desajusts del sistema immunitari, estrès, angoixa, depressió, insomni així com en altres trastorns psicosomàtics.

Però sobretot, ens permet mantenir-nos connectats amb la pròpia essència i necessitats, estant presents en la pròpia vida, propiciant la pau amb un mateix i amb els altres. 

La paraula Ioga significa 'unió', amb un mateix, entre cos i ment i amb el tot.

A Aura Ioga realitzem classes de: 

 

'Ioga Integral' fent un enfocament complet, propi i adaptat a les demandes del ritme de vida actual, un ioga assequible per a tothom i que integra diferents tipus de ioga ('Hatha Yoga' ioga físic, 'Raja Yoga' ioga mental, 'Kundalini Yoga' ioga de l'energia, 'Mantra Yoga' ioga de la vibració).

'Hatha Ioga' classes una mica més tècniques, on es posa més èmfasi a les alineacions dels assanas, s'aprofundeix en les pràctiques de pranayama (tècniques de regulació de la respiració i de l'energia vital), s'introduieix el treball amb mudres (gestos que ajuden a canalitzar l'energia en la pràctica) i bandhas (claus energètiques que ens ajuden a potenciar el nivell de vitalitat). I es treballen conceptes de filosofia del ioga, de 'Raja Yoga' el ioga mental, perquè el practicant pugui aprofundir i progressar en la ciència del ioga i la seva pràctica. 

Tot i tenir un toc diferent, totes les sessions tenen una estructura similar. Iniciem la sessió amb un espai de centrament, on aterrar la ment al present, aprenem a desbloquejar el cos, a eliminar les tensions acumulades al llarg del dia o setmana, i quan hem assolit una major harmonia entre la ment i el cos, iniciem el treball amb assanes i karanes, coordinades amb la respiració. Acabem les sessions amb pràctiques de paranayama, de relaxació i/o meditació. 

Eduquem la ment per estar al present, per observar i adonar-se del que emergeix moment a moment, desenvolupant la consciència dels processos físics, com poden ser les sensacions corporals, als més subtils, com poden ser els pensaments, les emocions o estats profunds de consciència, que premeten desenvolupar claredat i coneixement sobre un mateix i els altres, assolint estats de major equilibri i benestar.