top of page

 
CURS DE KRIYA YOGA 
 
Amb Lídia Rosell - Chetana
 

Kriya: significa neteja

Yoga: significa unió

El Kriya Yoga és una tècnica de meditació breu, senzilla i assequible a tota persona que es vulgui iniciar a la practica meditativa. Dos cops al dia, una pràctica breu de 15 minuts, amb el suport del mantra personal, generarà una neteja profunda i  global del sistema, que es traduirà amb un major benestar, consciencia i connexió amb un mateix. 

 

“L'acció de purificar"

 

Generalment, els éssers humans tenim la nostra atenció enfocada al cos físic i a la seva salut, això és molt important, però si l'energia no flueix adequadament, no tenim salut ni sentim plenitud. Hem de recordar-nos que som més que un cos físic, també som energia, emocions, pensaments, ànima. Necessitem estar bé amb nosaltres mateixos i poder viure plenament. Per això cal aprendre a cuidar, endreçar i alinear tot el que som, en conjunt. El Kriya yoga ens ensenya a com netejar i ordenar el nostre ser, obrir-nos a l'energia Universal, que és la font d'on venim i el què ens nodreix.

En la pràctica del Kriya yoga es treballa amb el Mantra Personal, que la mestra entrega durant la iniciació. La repetició del mantra, durant pràctiques breus, però molt ben enfocades, permet un procés d'interiorització que ajuda a entrar amb nosaltres mateixos, a trobar-nos cada dia, descobrint la pau que ens dona el silenci interior que emergeix després de la pràctica, conduint-nos al nostre espai interior únic i intransferible.


DATES

 edició

 

Sessió informativa oberta a tothom: Divendres 10 de maig del 2024 a les 19h 

Iniciacions personals al mantra: del 13 al 16 de maig (Sessió individual, dies i hores a convenir)

Curs amb tot el grup. Els divendres de 19h a 20.30h

1. Divendres 17 de maig

Tècnica base de la pràctica meditativa del Kriya Yoga. Dubtes i suggerències

2. Divendres 24 de maig

Beneficis del Kriya yoga, adaptació al mantra, com observar la ment, solucions a les dificultats fisiques i psiquiques de la pràctica meditativa. 

3. Divendres 31 de maig

Descobrir la profunditat que ens porta la meditació del Kriya yoga

Progressions 

Un cap realitzat el curs d'iniciació, es recomana assistir a les trobades mensuals d’una hora, on practiquem junts i avancem en tècnica de meditació (presencial o en línia).

 

Aquestes sessions no tenen cap cost, un cop realitzat el curs, d'iniciació, i s'hi pot assistir durant tot el temps que es desitgi.

Primer divendres de cada mes de 19 a 20h

1.09.23, 6.10.23, 3.11.23, 1.12.23, 12.01.24, 2.02.24, 8.03.24, 5.04.24, 3.05.24, 7.06.24, 5.07.24, 2.08.24, 6.09.24, 4.10.24, 8.11.24 i 13.12.24 

 
PREUS

Inclou la iniciació al mantra personal i les trobades grupals.

General: 170 € 

Alumnes d'Aura Ioga 150 €

 
LLOC
 

 

Aura Ioga Sant Fruitós de Bages

Masia de les Oliveres

Segons Patànjali, Kriya Yoga és:

  • Tapas (austeritat, disciplina, constància) – dedica uns 15 minuts diaris a la pràctica.

  • Svadhyaya (consciència i estudi del SER) – sent aquest espai intern de silenci ric.

  • Isvara Pranidhana (entrega, confiança en la font de la vida) – fes com els pagesos: cuida la terra, adoba-la, sembra la llavor, rega la terra i confia, la mateixa vida farà la resta.

“Kriya Yoga és Karma Ioga, Gnani Ioga i Bhakti Ioga"
Sri. Krishna (Bhagavad Gita)

Segons el Bhagavad Gita Kriya Ioga és:

  • Karma Yoga (acció desinteressada) – actua en la teva rutina amb amor i no et preocupis pels resultats.

  • Gnani Yoga (Estudi del Ser) – dedica cada dia una estona a estudiar el SER, a connectar amb ell.

  • Bhakti Yoga (devoció) – confia en la Vida, en el SER.

 

En el llibre de l'autobiografia d'un Yogui, de Paramahansa Yogananda diu:  

  • El Kriya Yoga és un simple mètode psicofisiològic, mitjançant el qual la sang humana s'allibera de l'anhídrid carbònic i rep una quantitat suplementària d'oxigen. Els àtoms d'aquest oxigen addicional són transmutats en energia vital, la qual rejoveneix el cervell i els centre de la medul·la espinal. Suspenent l'acumulació de sang verinosa, el iogui es fa capaç de minorar o prevenir el desgast dels teixits.

  • El iogui, ja experimentat, transmuta les seves cèl·lules en energia pura. Elies, Jesús, Kabir i altres profetes van ser mestres en l'ús del Kriya, o d'una tècnica semblant, mitjançant la qual feien que els seus cossos es desmaterialitzessin a voluntat.

  • El Kriya és una ciència antiga. Lahiri Mahasaya la va rebre del seu gurú, Babahi, qui la va descobrir i la va clarificar, després que es perdés en l'Edat Antiga. Babaji va batejar novament aquesta tècnica amb el simple nom de Kriya Yoga. Babaji li va dir al seu deixeble Lahiri Mahasaya: "El Kriya Yoga que estic oferint al món a través teu, en el Segle XIX, és una resurrecció de la mateixa ciència de Krishna".

bottom of page