top of page

 
LÍNIA PEDAGÒGICA; ESCOLA SATYANANDA
 

Lídia Rosell, va conèixer l´escola Satyananda, l'any 2002, a Mallorca. Les seves ensenyances van ser per ella un gran descobriment. Va fer diferents estades a l'Índia, per rebre les ensenyances directes de Swami Satyananda i Swami  Niranjarananda, a Rikhia i a Munguer. Va trobar que aquella era la línia pedagògica que més connectava a com ella sentia i vivia el ioga.

Màrcia Cecchini ha seguit les seves ensenyances, des de la seva estada a l'Ashram de Satyananda a Munger, el 2005. 

Des de llavors, ambdues intenten transmetre els fonaments i ensenyances de l'escola Satyananda a l'escola de Formació de professors de yoga.

 
Swami Satyananda Saraswati

L´escola Satyananda Yoga, va ser fundada per Swami  Satyananda Saraswati. Aquest va néixer el desembre de l'any 1923, i morir el 5 de desembre 2009.


L'any 1943 va conèixer al Swami Sivananda, a Rishikesh, on hi va viure 12 anys, col·laborant en la construcció de l'Ashram. Posteriorment Swami Sivananda li va demanar que escampés el yoga pel món. Va recórrer l´India durant 9 anys i l'any 1956, va fundar el International Yoga Fellowship.

En el 1963 va fundar Bihar School of Yoga. En aquest moment és una de les millors universitats de l'Índia on aprendre yoga. Després va viatjar durant 20 anys per tot el món, amb el lema: "portar el yoga de costa a costa i de porta a porta". Va fer molts programes i va escriure 80 llibres, explicant que la ciència del yoga és aplicable a tots els aspectes de la vida.

En 1984 va fundar la institució Sivananda Math, enfocada al desenvolupament, erradicació de la pobresa i l'analfabetisme de zones de l'Índia, així com el Yoga Research Foundation, institució orientada a la investigació medica i científica sobre el yoga.


Swami Satyananda és un dels més grans inspiradors en el renaixement del yoga. Se'l coneix per les seves explicacions clares i específiques de com solucionar els problemes de la vida a través del yoga. En un llenguatge actual, va revelar els profunds secrets de la meditació, dels Mantras, dels chakras, el despertar de la Kundalini, el Tantra yoga i el yoga integral. Va facilitar que totes les persones que volguessin tenir un coneixement profund del yoga, fossin de qualsevol raça, sexe, edat, cultura o creences, ho poguessin fer.

Té llibres molt interessants, alguns traduïts al castellà, per aprofundir en el coneixement del yoga. Té un llibre bàsic per iniciar l'estudi del yoga: APMB, sobre asanas, pranayama, mudras  i bhandas.

Avui dia, tota aquesta tasca, la continua el  Swami Niranjarananda  Sarasvati, amb molta força, expansió i indagació constant.  

Swami Niranjarananda_edited_edited.jpg
 
Swami Niranjarananda Saraswati
bottom of page