top of page

 
INTENSIU DE MINDFULNESS 

amb Màrcia Cecchini
 

 

Per què és tan necessària avui en dia la meditació?

 

La gran envergadura de responsabilitats i el nivell d’exigència que portem (família, feina, llar, estudis, compromisos …) ens obliga a subdividir la nostra atenció, a ser uns experts en la multitasca i en el pilot automàtic per poder arribar a tot. Entrenem una ment superficial, dispersa i fugaç, amb incapacitat de mantenir-se centrada i atenta a una conversa, àpat, passeig, dutxa… Tot ho fem amb presses, programant el moment després, repassant el moment abans i perdent-nos l’únic moment real de vida, que és l’ara.

Tenim dificultats per parar, quan no tenim res a fer ens sentim neguitosos, inquiets i fastiguejats, sensacions de les quals fugim programant més dispersió, que ràpidament ens cansa, ens avorreix i ens deixa d’interessar, ja que no sabem gaudir del moment, hem perdut la capacitat d'assaborir el present. La nostra ment salta d'un cantó a l'altre com ho faria un mico, d’una branca a una altra, però no tenim per què viure així, tenim la capacitat d’estar desperts, conscients i vivint el moment plenament.

De forma natural experimentem experiències meditatives; mirant una posta de sol, una llar de foc, o gaudint d’un moment màgic; això ens fa sentir vius, plens, dóna sentit a les nostres vides. L'objectiu del curs és aprendre a estar presents en la nostra vida, poder traslladar aquestes experiències i plenitud a la nostra quotidianitat. Per això hem de practicar "estar present", atent i connectant amb un mateix i amb els altres.

 
PREU
 

Preu general 180 euros

Alumnes d'Aura Ioga 170 euros

Inclou 12 hores de formació teòrica i pràctica, material audiovisual per fer la pràctica a casa i dossier.

 
RETIR DE SILENCI
 

Possibilitat d'ampliar el curs assitint a un retir de ioga, meditació i silenci que es durà a terme el 19, 20 i 21 de juliol del 2024

 

Moment present, moment meravellós

Mindfulness és la consciència que desenvolupem al posar atenció d'una forma determinada:  

Al moment present,

Intencionadament,

Sense reaccionar.

L'experiència de mindfulness es revela i s'entrena a través de la pràctica de la meditació.

                                                                                  Jon Kabat-Zinn

Curs teòric i pràctic, dirigit a les persones que tinguin interès en descobrir i sistematitzar la pràctica d'atenció plena en la vida diària, El mindfulness és una valuosa eina d'autogestió i coneixement personal, en la seva vida diària. 

Eficaç per minimitzar la simptomatologia de l'estrès, l'ansietat, el dolor i la rumiació excessiva. Alhora, la seva pràctica és generadora de benestar, connexió i plenitud.

 

PROGRAMA

  • Mindfulness, simplement consciència.

  • Aturant el pilot automàtic.

  • Pràctiques d'atenció a la respiració i al cos.

  • Consciència testimoni. 

  • Evocant estats afectius, gestionant els estats aflictius.

  • Mindfulness i compassió.

  • Mindfulness en les relacions.

  • Mindfulness a la vida quotidiana.

 
HORARI, DATES i LLOC
 

S'ofereixen 2 grups en dos horaris diferents!

 

Horari 1: Dimecres tarda de 18h a 21h a la Aura Ioga Sant Fruitós de Bages, dies 3, 10, 17 i 24 de juliol del 2024

Horari 2: Dilluns al matí, de 10h a 13h a Aura Ioga Manresa, dies 8, 15, 22 i 29 de juliol del 2024

(opció ON-LINE, per connectar-se simultàniament des de casa)


IMPARTEIX
 

Marcia Cecchini, psicòloga amb 21 anys d'experiència, professora de ioga des del 2003, especialitzada en atenció plena des del 2015, formadora de professors de ioga des del 2018.
Creadora del projecte educatiu Lotus, que des del 2016 porta eines del ioga, atenció plena i psicologia a les aules de centres d'infantil, primària i secundària de Manresa i rodalies amb la col·laboració d'un equip humà de vuit professionals.

bottom of page