top of page

 
INTENSIU DE MEDITACIÓ AJAPA DHARANA

Amb Danilo Hernández 

 

 

"Meditació amb el mantra"

 

DATES

Programa Residencial

De dissabte 4 de març del 2023 a les 9h

a diumenge 5 de març del 2023 a les 14h

 

PROGRAMA

Dissabte 4

9.15 a 13.15 Seminari

13.30 Dinar

16 a 20h Seminari

20.15 Sopar

21.45 a 23h Pràctica

 

Diumenge 5

7.30 a 8.25h Pràctica

8.30 Esmorzar

9.15 a 13.15 Seminari

13.30 Dinar (Cal reservar, suplement de 15 euros)​

 

PREUS

General 250 euros

Alumnes d'Aura Ioga 230 euros

Alumnes de l'escola de formació de professors 210 euros

+ 15 euros per qui vulgui quedar-se a dinar diumenge

*Els preus inclouen l'estada d'una nit en una cel·la individual amb bany, matutenció (la dieta serà vegeteriania ovolàctea), lloguer d'espais de pàctica i assistència al seminari.

 

LLOC

 

INSCRIPCIONS

Les places són limitades, tenen prioritat els alumnes de l'escola de formació de professors, la resta de places s'atorgaran per ordre de inscripció.

" El mètode d'Ajapa Dharana és la base del Kundalini Ioga. Amb aquesta pràctica comença el veritable Dharana o concentració. Quan es perfecciona Ajapa Dharana la ment arriba a total concentració, aleshores Dhyana o meditació, floreix espontàniament..."

Swami Niranjanananda

La paraula Japa es pot definir com la repetició contínua d'un mantra. Quan se li afegeix el sufix “a”, implica que el procés de la repetició del mantra es torna espontani. Ajapa és la repetició contínua i espontània d'un mantra i la Dharana, la concentració en un sol punt. Ajapa Dharana, és, per tant, la concentració en la repetició espontània del mantra. Japa es transforma en Ajapa a l'etapa de Dharana, quan el mantra es repeteix és pontàniament, sense cap esforç.

 

Quan la concentració es torna més i més enfocada al Japa, tot el nostre ésser comença a prémer amb el mantra. El Japa requereix un esforç conscient i continu en la repetició del mantra, però Ajapa no requereix cap esforç. Es diu que Japa ve de la boca, mentre que Ajapa ve de la respiració i del cor. Japa és la pràctica preliminar de la repetició del mantra i Ajapa és el perfeccionament d'aquesta pràctica

El retir es durà a terme en silenci. Des de dissabte al matí, fins el migdia de diumenge. El silenci és una oportunitat que ens facilita connectar amb el nostre ser intern i ens permet aprofundir enormement en la pràctica.  

 
DANILO HERNANDEZ
 

Danilo Hernández va començar la pràctica del ioga de forma autodidàctica als 16 anys.

Deixeble de Sw. Satyananda i Sw. Niranjanananda. Dedicat a l'ensenyament del ioga des de 1975. Actualment dirigeix "Bindu" Escola de Ioga de Chamartín, a Madrid.

És professor de ioga titulat per la "Sivananda Yoga Vedanta Forest Academy "del Quebec, Canadà, en 1975. Des de 1984 roman vinculat a la Bihar School of Ioga de Munger, Índia.

El 1993 va ser reconegut com a Yogacharya (mestre de ioga) per la Bihar School of Ioga i l'International Yoga Fellowship Movement.


Des de fa anys, dirigeix ​​regularment cursos i seminaris de ioga a diferents ciutats espanyoles i de Sud-amèrica.

És autor del llibre "Claves del Yoga", obra de gran interès per oferir una síntesi completa dels ensenyaments del ioga, exposades de manera sistemàtica, objectiva i clara. Aquest any ha publicat el seu segon llibre "Consciencia Desnuda" on es presenta la pràctica meditativa com un procés d'investigació vivencial, i com una via de descobriment a través de l'experiència personal.

Swami Digambarananda destaca per la seva gran precisió, profunditat i sentit de l'humor. L'enfocament realista que ofereix sobre el ioga permet que la pràctica del ioga pugui reflectir-se en la nostra vida quotidiana, projectant-se en tot el que fem i vivim.

bottom of page