top of page

 

EL MÈTODE IYENGAR

  • És una pràctica oberta a tothom. Guiem programes de pràctica progressius perquè el practicant evolucioni segons les seves capacitats.

  • Alineació corporal correcta. Claredat en les indicacions tècniques; acompanyament amb correccions i adaptacions personalitzades.

  • Intensitat amb la que la ment s'implica en la pràctica de les postures (asana), la regulació de la respiració (praṇayama) i la interiorització dels sentits (pratyahara), com a mitjà de transformació de la consciència.

  • Suports que s’utilitzen (mantes, cinturons, blocs de fusta, bancs, cordes…) per augmentar la percepció de l’obertura corporal o per proporcionar alleujament si hi ha dificultats o dolències.

  • Seqüenciació i temps de permanència determinats. Les diferents famílies de postures aporten beneficis en els diversos sistemes corporals: circulatori, respiratori, immunològic, musculoesquelètic…

  • Experiència holística: Ajuda a aconseguir un bon estat de salut, pau mental, equanimitat emocional i claredat intel·lectual. El practicant aprèn a desenvolupar-se a la vida en harmonia amb si mateix i amb el seu entorn.

 

IOGA IYENGAR amb Laia Oliveras 

El ioga Iyengar es caracteritza per l'alineament, seqüenciació determinada de les postures i el temps de permanència en elles. El mestre B.K.S. Iyengar va ser pioner en l'ús de materials com mantes i coixins, cinturons, cadires, blocs i bancs de fusta. Aquest mètode ens permet acostar l'assana a la persona, adaptant la pràctica a les seves necessitats.

 
"El meu cos és el meu temple i les asanes són les meves oracions" B.K.S. Iyengar

 

LAIA OLIVERAS

Natural de Manresa (1977), s’introdueix en el camp de la consciència i l'expressió corporal quan realitza els Estudis Superiors d'Art Dramàtic a l’ESAD-Institut del Teatre llicenciant-se el 2006. Es dedica a la docència en tècniques corporals i a la interpretació durant més de quinze anys.

El 2010 coneix la filosofia del Yoga, es focalitza en la pràctica del Ioga Iyengar, i accedeix a la formació reconeguda a nivell internacional.

El 2019 obté el Certificat de Professora oficial de Ioga IYENGAR® Level Introductory II pel Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute (RIMYI) de Pune, Índia. Es forma amb els mestres Jordi Martí al Centre de Ioga Iyengar® de Barcelona, i amb Faeq Biria, a la Chaise Dieu.

WhatsApp Image 2021-04-21 at 11.20.29.jp
 
"Les paraules no poden descriure el valor del ioga, aquest ha de ser experimentat." B.K.S. Iyengar
 
 HORARIS: 

Ioga IYENGAR® Restauratiu. 
Dilluns de 11 a 12.30h 
 

Pràctica general de ioga adreçada a persones que necessiten una pràctica física més lenta. Aporta mobilitat articular i obertura del cos, estiraments suaus, i postures de caràcter restauratiu que contribueixen a recuperar la calma interior i permeten una profunda relaxació


Intensiu 4 sessions Ioga IYENGAR®
Introducció al ioga Iyengar. Nivell general.
Els divendres 28 de maig, 4, 11 i 18 de juny, de 19 a 20,30h

 

Intensiu de quatre sessions on s’introdueixen els conceptes principals del mètode Iyengar® a partir de les postures bàsiques dempeus. Apliquem l’observació en l’alineació del cos, la precisió de les accions i l’enfocament de la ment en la postura, per arribar a un estat de meditació que ens permet sentir els beneficis a nivell físic, mental, i espiritual.

bottom of page