top of page

IOGA I MINDFULNESS A LES ESCOLES

Cada vegada són més les escoles que opten per proposar activitats de ioga i mindfulness als seus alumnes, oferint la possibilitat d’un desenvolupament integral, contemplant una mirada enfocada cap a l’interior, que permet iniciar el camí de l’autoconeixement i regulació emocional, facilitant els processos adaptatius dels nens i joves en el seu present i forjant una bona base personal i equilibri emocional pel seu futur.

    

Les sessions inclouen pràctiques d’atenció plena, concentració i visualització, desbloqueig del cos a nivell físic i energètic amb pràctiques d’asanes i karanes, exercicis de respiració i pràctiques de relaxació, utilitzant altres recursos que ens ofereixen les arts plàstiques, teatrals,  musicals i els jocs com a eines complementàries.

Sovint els infants acumulen tensions que manifesten en forma d’agressivitat, esclats d’ira o sensibilitat emocional. El ioga i el MF també permeten el treball amb les emocions i els sentiments, afavorint a la pau interior i equilibri intern, podent millorar les relacions amb els altres, afavorint l’autoestima i la capacitat d’escoltar-se i escoltar.

Ensenyar als alumnes la possibilitat d’utilitzar els seus propis recursos interns per poder fer front a les situacions del dia a dia és la millor educació que poden rebre.

Les sessions poden tenir el format de formació al professorat i intervenció a l'aula, com a activitat coordinada per l’AMPA o en format d'extraescolar. 

bottom of page