top of page

 
AJNA VAMADEVA
 


“Yoga is life, life is yoga”
Sw. Gushananda

 
Ajna

"El ioga és aquella força interna que et dóna confiança en la vida. Una força lliure, no condicionada, que habita en la coherència del cor. És energia ben enfocada i sostinguda en el temps. La presència serena que tot ho omple. Un espai de silenci ric". Ajna Vamadeva

El ioga és aquella força interna que et dona confiança en la vida.

Vaig descobrir aquesta fortalesa interna en contacte amb la natura, a l’Ashram Camp de Castellterçol, la comunitat de practicants de ioga on vaig néixer i créixer fins als vuit anys.

Una força lliure, no condicionada, que habita en la coherència del cor.

Vaig entendre que aquesta fortalesa interna no pot ser condicionada, a Badalona, on vaig acabar l’educació general bàsica. La vida a la ciutat, tan subjecta a la pressió social i tan limitada per ella, em treia la força. La vida vol vida i no por.

 

És energia ben enfocada i sostinguda en el temps.

Vaig aprendre que, si enfocava bé aquesta energia i la sostenia en el temps, podia fer possible l’impossible, quan vaig acabar la llicenciatura de Biologia Sanitària, amb trenta-dos anys, 3 fills i coordinant el centre de Yoga Ashram, de Caldes de Montbui.

La presència serena que tot ho omple.

Un espai de silenci ric. Visc aquesta presència que tot ho omple. Aquest espai de silenci ric m’acompanya a cada sessió de ioga que rebo i que guio des de fa quinze anys.

 

A través de les diferents postures i tècniques de respiració i de meditació ens permeten anar traspassant un a un els vels de la ment, les rigideses del cos, les emocions estancades, fins que arribem a connectar amb l’estat intern de ioga.

 

Agraïment

Agraeixo als meus mestres, Swamini Danda i Vijay Amar Essen, que m’han dirigit cap a aquesta força de vida, el ioga.

bottom of page