top of page

 

IOGA PER ADOLESCENTS

 
Buscant pau en moments de guerra

 

BENEFICIS

  • Millora la consciència corporal.

  • Les pràctiques afavoreixen salut del cos i estabilitzen l'activitat de la ment, en una època de grans canvis.

  • Millora l'auto-coneixement, afavorint la presa de decisions.

  • Ofereix eines per fer front a les situacions d'estrès.

  • Es desenvolupa la capacitat per calmar-se.

  • Millora l'atenció i l'estar connectat en el present. 

  • Repercuteix favorablement a la seguretat i confiança en un mateix.

Per què és positiva la pràctica de ioga per adolescents?

 

El ioga enriqueix i connecta als adolescents amb ells mateixos, permetent viure aquests processos naturals d’una forma més amable, ajudant-los en el camí d’autodescobriment, aprenent a conviure amb el cos per tal d’estar en pau amb un mateix i els altres i trobar l’equilibri intern per tal d’escollir quin camí volen iniciar en la seva vida.

L’adolescència suposa la transició de la infància a l’edat adulta, i comporta grans canvis a nivell físic, emocional i mental. En aquesta època els joves han d’enfrontar-se a problemes diaris, com la inseguretat del seu cos canviant, el descobriment d’un mateix, la pressió de trobar el seu lloc, els horaris, els estudis i els exàmens, les expectatives dels pares, les comparacions, la competència i la incertesa del seu futur... havent de prendre decisions importants que repercutiran a la resta de la seva vida.

A les classes de ioga s'aprèn a connectar-se amb un mateix, observant el cos i la ment. A partir de kranes i asanes, s'explora el cos físic, alliberant tensions, millorant el to corporal, equilibrant força i elasticitat, i el nivell d'energia. Les tècniques de respiració ajudaran a observar la respiració com un reflex de l’estat d’ànim i com una eina per calmar la ment. La relaxació els permetrà afluixar nivells d'ansietat i tensió acumulats, i la meditació a entrenar la concentració i proporcionar un espai on gestionar les emocions i millorar en l'auto-coneixement.

Tots ells, treballs que ajuden a desenvolupar una bona comunicació amb un mateix, millorant en l'autogestió i autoconcepte, influint directament amb els nivells de seguretat i autoestima.

 

HORARI

  • Els dilluns de 19.15 a 20.15h                                                                        
bottom of page